Hey ho lets go!

Bokade en spontanresa till Bali nyss! Åker nästa måndag, den 6e och är borta i 8 dagar.
Vi ska åka ut till en av Gili Islands som ligger utanför bali. Det finns hostel / bungalows som ligger mitt på stranden som vi ska bo på! Rena rama PARADISET. Vita långa stränder och klarblått vatten!!
Jag åker med en kompis som jag hittat här i Darwin, kommer bli såå kul!

No worries, mate!!!

Hej mina vänner! Här är det storm idag och regn! Härligt att höra va? ;)
Det är lite innan-cyklonväder och ska vara det i några dagar. Det är skönt, för då är det inte så galet varmt..
Iallafall, goda nyheter! jag har fått tio dagar ledigt i februari!!
Familjen åker till Guldkusten och tanken var att jag också skulle med. Men vi kom fram till att det är bättre för mig att stanna hemma, de har ingen bil till mig där så jag kan göra saker. Och jag ska ändå dit i maj med Linnea så jag behöver egentligen inte åka två gånger. Jag får också full lön även om jag är här hemma och inte jobbar!
Så antingen stannar jag hemma, njuter av tystnaden, äter nudlar och spar massa pengar.
Eller så tar jag en resa någonstans när jag väl är ledig!!
Tror det lutar åt resa, men måste först komma på vart jag vill (har så sjukt mycket att välja på) och vad jag vill göra. Måste vara något billigt också för alla pengar ska egentligen gå till kust-resan i maj!
Ska höra mig för lite bland mina vänner och se om de har några ideer!
Imorn är det Australia day! Då blir det party big time! Hörde att festen vi skulle till började 09.00....
PUSS och smaka pannkaka

Trivs som krokodilen i vattnet!

Jag trivs verkligen, det är här jag vill vara just nu. Det är här jag behöver vara.

Hosting a bbq-poolparty tonight!

Idag ska jag ta hand om en sjuk bebis hela dagen… Kommer nog inte alls bli roligt! Men när jag väl har slutat så ska jag fylla hela min uteplats med Au Pairer, jag ska ha en BBQ/Poolparty här ikväll som förfest innan vi går ut. Just nu är vi 7 st i Darwin och jag har träffat alla utom en. Men vi har aldrig sets alla samtidigt så det ska bli riktigt roligt! Käka, dricka, bada och chilla innan ännu en rolig utgång. Dock ska jag upp och jobba imorgon så jag ska gå ut på lördag också bara för jag är ledig söndag! Hehe.

 


Litchfield National Park

Förra helgen var vi iväg till Litchfield National Park, det var jag, Emelie, Linnea och Maggie. Det tar ca 2 timmar med bil dit och sen tar man bilen runt till alla olika ställen. Vi kollade på vattenfall och naturliga pooler, badade och gick hundratals trappsteg. Vi fastnade på en låång gravel road med en vanlig bil…. man var egentligen tvungen att ha en 4W Drive men vi provade ändå för det skulle vara den snabbaste vägen till Berry Springs på hemvägen. Men vi märkte att det inte var det BÄSTA alternativet för oss… vägen var jättelång och hade floodways och gropar överallt. Hade vi fastnat där och bilen slutat funka hade vi antagligen dött.. för det finns ingen mottagning på telefonerna eller några andra bilar på flera kilometer. Och bara röööd sand.

Men vi klarade oss, det blev en spännande upplevelse!
Litchfield var underbart, så fina vattenfall och dalar fullt med träd. Tyvärr var det finaste vattenfallet, där man kan bada, stängt pga krokodiler och för mycket vatten. Det var tråkigt för det var så sjuukt fint, hade varit nice att simmat runt där.

Berry Springs var inte så häftigt för det var också stängt… pga krokodiler och för mycket vatten.. Och vattnet var jättegrumligt och såg inte alls fräscht ut. Men när Dry season börjar här, svensk vår, så kommer stället vara underbaart. Så jag måste åka tillbaka då!

 

Sen när vi väl var hemma igen var jag såå trött, så jag tog en kort nap och sen var det bara att göra sig i ordning för då var det dags för utgång! Vi hade med oss Gina denna gång också, hennes första utgång. Hade sjukt kul som vanligt, ett fan av Darwins nattliv! Träffade som alltid lite nytt roligt folk!

Soliga hälsningar från Aussielife!

Fräsht med nytt rum!

Märkte att internetet var såpass snabbt idag att man kunde ladda upp bilder! (Nya bilder på facebook)
Så jag tog lite kort på mitt nya rum. Dock så lat att jag inte orkade ta med kameran, så jag bara knäppte några med datorn..
Iallafall så var jag uppe 8 imorse, svårt att sova inatt.. Slänge i mig lite vattenmelon och yoghurt till frulle och sen började jag städa nya rummet, för det va tydligen inte städat alls. farfar....
När heela rummet var städat och klart så fick jag packa ihop allt i det gamla. Sen flyttade jag över det, så jag kunde städa det gamla. Tvättade också lakan och kläder samtidigt.
Bäddade rent sängen och gjorde fint i det nya och packade ihop bäddsoffan i det gamla.
När jag hade hållit på i tre timmar så var jag helt slut. Tog en liten paus i poolen för svalk och d-vitamin!
sen fortsatte jag... tills aaallt va klart. Två rum som är jätterena och fina nu.
Rummet är ganska litet men det är så skönt att slippa ett jättestooort, högre mysfaktor nu.
Jag har saknat att ha en spegel också!!
Puss och kran svennebanan

Can´t wait til tomorrow!

Hej mina vänner!!
Nu är det kvällen, ska spendera den i sängen med doritos och te! Det där med såsen var ju olyckligt men hittade ju iallafall en doritossmak som föll mig fint i smaken! De har inga smaker alls som vi har i sverige utan alla är nya. Det är också ganska dyrt så jag vill inte köpa alla smaker och se vilken jag tycker om mest. Lägga lönen på chips? njae.
saknar dock sweet chili pepper <3
Imorgon blir en kul dag!! Ska upp tidigt för att hinna med massa roligt, jag är dessutom LEDIG. Dels åker farfar hem till guldkusten tidigt på morgonen (farmor åkte förra veckan) och de har bott i "mitt" rum. Alltså det kommer bli mitt rum imorgon, mitt riktiga rum. Sedan jag kom hit, eftersom de var här då, har jag tillfälligt bott i ett mindre vardagsrum, väldigt stort rum! Men imorn får jag äntligen ett eget riktigt rum med garderob och världens största spegel och en mysig stor säng! Ska bli underbart att flytta in där och ska bli underbart att slippa denna ac:n som luktar kiss. Annars har jag dock gillat rummet men det andra blir myycket bättre!
Sen ska jag "ställa mig in" i mitt nya rum och städa det andra. När det väl passar henne ska jag träffa en nykomling här i Darwin!! En ny svensk au pair, Gina, landar här ikväll och bosätter sig i denna varma stad. Ska bli riktigt roligt, och jag är glad att jag inte är den nya här längre... haha.
Internetet är tyvärr för segt just nu för att ladda upp bilder.... annars är det skönt att ha internet i mitt rum!
Greetings from my aussielife!

Ett såsigt inlägg

Idag när jag hade lämnat av Jake på dagis så åkte jag till Casuarina shopping center. Hade lite små ärenden att göra, skulle också handla lite mat (mest cola). Väl inne på Woolworths så gjorde jag som jag alltid gör, kollar efter sås. Vilken form som helst. I flaska (tex vitlök eller kebabsås) eller på påse (som Cafe de paris eller gräddsås) eller färdig på burk (som Bearniesås).

Och idag var dagen där såsen var framför ögonen på mig. En påse med färdig Bearniesås, typ drömmen! Jag blev så glad när jag fann den att jag blev helt ivrig att handla klart, ville hem och laga mat!
Köpte såsen och allt annat, letade upp bilen och brummade hem i väldig fart. Väl hemma började jag koka ris och steka kyckling och värma såsen i micron. När såsen väl var varm så tjuvsmakade jag..... Fick fundera ett tag på vad det faktiskt smakade... MEN FY! vad fan är det här för nått? Tänkte jag. Inte fan är det Beasås iallafall.
Fy bubblan vilken besvikelse!! Näst intill gråtfärdig fick jag äta min torra mat utan sås.. IGEN. Som alltid, varje dag. Hur kan de ens skriva att det är Bearniesås på förpackningen om de tydligen inte ens vet vad det är?!
Förstår mig inte på detta.. varför ska det inte finnas någon sås för? De enda de har till mat är majonäs typ. Jag som hatar majo... Sås är en väldigt viktig del i maten, en SJÄLVKLARHET enligt mig. Men jag är iof jordens största sås-älskare också. Men dom är inte kloka här.
Jag vill ha beasås, gräddsås, cafedeparissås, mild sås, vitlökssås, dillsås, brunsås, remouladsås, currysås, ostsås, whatever. Helst på påse eller färdig för dom brukar vara godast (I SVERIGE) och självklart enklast.
För när jag gjorde egen gräddsås till mina köttbullar här tittade dom bara konstigt på mig =(


Finns så mycket att göra!!

Jag blev tyvärr drabbad av magsjukan i fredags.. Jag som var såå taggad på helgen!! Så jag har varit sängliggandes sedan dess.. hur tråkigt som helst!
Idag iallafall så mådde jag bättre, så jag drog på mig bikinin när jag vaknade och la mig i poolen. Låg där i tre timmar och bara njöööt av det fina vädret!
Idag är det söndag så jag får min veckolön, så jag funderade lite på det här med pengarna. Jag lägger undan och sparar hälften av lönen varje vecka, för att inte göra mig av med allt. (sååå bra shopping här men dyyyrt). Och det jag spar nu kommer såklart gå till resan i Maj, men resten då?
Funderade på vad jag ville ha, nya kläder? Nya objektiv/kameragrejer? spara tills jag kommer hem? smycken? gadgets? skoor?
Nej jag struntar i allt det där (okej inte struntar för jag vill gärna ha alltihop!!) men jag vill myycket hellre använda pengarna till att resa ännu mer!
Se nya platser, Träffa nya människor, Upptäcka nya kulturer, Lära känna sig själv och bara utforska!
Antagligen kommer jag hem till höst och bara tar det lugnt, Sen till våren kanske ut och resa igen, och sen har jag förhoppningsvis hittat något bra jag kan plugga till nästa höst!
Det sköna är att jag sitter här i Australien och bara tar det lugnt, jobbar och än så länge, utforskar Darwin. Behöver inte alls planera eller tänka på morgondagen, bara leva här och nu! det är såå skönt.

Planeringen har börjat lite smått!

Igår fick jag glada nyheter! Eller jag fick klartecken på att det var möjligt för mig att ta några veckor ledigt här hos familjen för att resa! Hade egentligen tänkt att göra det när jag jobbat klart men ändrade planer så vi gör det nu i vår, vill ju inte resa i aus vintertid!
Jag och Linnea ska ta oss runt till de ställena vi mest vill se i Australien i ca 2 veckor, Det är lite ont om tid men det finns såååå många olika ställen här i landet man bara måste se! Men då behövs några månader för det är så förbannat stort och mycket!
sen kanske jag stannar i Sydney i några dagar eller en vecka innan jag åker tillbaka upp till Darwin.
VEM VET, detta kan bli hur som helst!

RSS 2.0