Happy Australia Day!

Hej mina kära vänner!

Igår var alltså den största dagen på hela året i Australien, nämligen Australia day! Jag jobbade hela dagen och det var riktigt kul! Alla som jobbade, och större delen av alla kunder under hela dagen, var utklädda till något australienskt. Färg i ansiktet, flaggor, kändisar osv osv.
Jag hade köpt en australiensk flagga och virat runt som en klänning.
Synd jag inte kunde vara med i "bästa utklädnad"-tävlingen för jag hade absolut vunnit enligt många :)

Iallafall, den australienska andan fanns i luften hela dagen, vi hade en bbq på utsidan och dj/live musik vid dansgolvet. Restaurangen var fullproppad och baren likaså. Vi hade speciella cocktails på menyn och tävlingar under hela dagen.
En riktigt lyckad dag!

Jag slutade vid åtta på kvällen så jag var inte med ända ut, tacka gud för det!
Australiensare är ju mycket känt för att vara stordrickare, och denna dagen är en av de få som de går långt över all-in-gränsen. Ja ni förstår nog.
Så jag gick nöjd och trött hem för att ta det lugnt och komma ur den satans klänningen. Hade också gnuggisar över hela kroppen som var en jävel att få bort, speciellt den på kinden. Så det sysslade jag med ett bra tag i duschen.

Idag står städning, diskning och tvättning på schemat. Imorgon kommer nämligen rob hem (äntligen!!) och jag vill ju inte att han ska tro att det har sett ut såhär hela tiden han har varit borta (vilket det har). Så städa städa städa blir! Nya lakan i sängen och kylen är proppad med mat. Ska bli så kul att få hel honom igen, även om det bara är för tre dagar. Sen åker han iväg tre dagar, hemma tre, och sen iväg i två veckor! Sen är det nästan slut på februari! I mars har vi spännande saker på g så det ska bli roligt!!

Nu måste jag fortsätta städa, sen ska jag nog ta ett dopp i poolen innan solen går ner! Ha det bra nu Sverige!


Man lever bara en gång

... eller YOLO som många säger. Klyschigt som tusan men ack så sant!

När vi föds så får alla (undantag:katter) ett liv att leva. De första åren i livet bestämmer oftast föräldrarna hur man ska spendera det men när man blir äldre och färdig med skolan (som ändå är väldigt viktig) så har man sin egen väg att gå. Vart ska man gå? Vad ska man göra? Hur ska man gå tillväga? Ska jag eller ska jag inte?
Fel fel fel!
Du borde fråga dig själv vad VILL jag göra med livet? Ta det där "ska" och släng det i väggen!

Det finns bara en som kan bestämma vad som ska finnas i ditt liv, hur du ska leva och hur många idiotiska upplevelser du ska vara med om och det vet vi ju alla svaret på.
Det är ju du!

Jag menar, om vi nu bara får ett liv så borde vi spendera varje dag med något vi verkligen vill, inte vad folk antar att vi ska göra.

Sen har ju alla människor olika åsikter om vad man borde göra med livet, ha ett tryggt jobb med en trygg ekonomi. Ha nära och kära just nära och kära.
Det finns nog många som vill just allt det där, men då är det stor sannolikhet att du blir fast i radhuset med hunden och barnen med mamma i ett kvarter längre bort tills du blir gammal nog att gå i pension. Inte för att livet är över då, du har du ju då all tid i världen att göra det du alltid velat.
Men vill du verkligen vänta så länge?

En bättre idé (obs! min åsikt) är då att innan du säger ja till det där jäkla heltidsjobbet, partnern, villan, hunden(katten), Volvon och barnen så ta dig tid för en tankeställare.
Vad vill jag göra? Vad har jag alltid drömt om att göra men aldrig riktig tagit steget för att faktiskt genomföra?

Vill jag cykla genom Kina? Äta
skalbaggar i Rumänien? Dricka cosmos på Manhattan? Hoppa fallskärm från lutande tornet i Pisa? Dansa under fullmånen i Thailand? Krama kändisar i London? skjuta gangstrar i Mexico? Prova droger i Vietnam? Rida kängurus i Australien? Äta myror i Indien? Åka snowboard i Sahara? Bada i svarta havet? Flyga på kvast till påskön? Dricka mjölk i Sverige? Bada bast i Finland? Äta röd korv i Danmark? Göra ingenting i Norge?
Jaja ni vet vad jag menar.

Det jag vill ha sagt är att varje dag som går, varje timme, varje minut, så rullar ditt liv på.. Du kan inte stoppa det. Det är som ett löpande band med kaffe i Löfbergs-huset. Portionera, paketera, sälj, drick. Mjölk, socker? Svart tack.

Du har ett liv där du får bestämma helt själv vad du kan göra, hur du vill utforma det. Vad du vill vara med om.
Gör det.
Kan du inte bestämma dig, är det där skon klämmer? Var spontan! Hittar du en billig enkelresa till Afrika? Finns det inga vänner som har råd att åka med? Åk själv för fasen. Vet du hur mycket du lär dig om dig själv och hela världen då? Hur mycket dina sinnen öppnas för nya utmaningar? Hur mycket som helst såklart. Helt jävla galet mycket.
Är du rädd att vara ensam? Du hittar vänner. Om inte, de hittar dig.

Jag kan babbla på hela kvällen men det har jag inte tid med, och ni förstår nog vad jag menar.
Har jag inte rätt?
Varje dag som går kommer aldrig tillbaka. Det finns en dag imorgon också, men då är du en dag närmare till försent. En dag till du kunde spendera på vad du verkligen vill göra.

Trivs du där du är nu? *klappar händerna* grattis! Då har du läst detta i onödan. Och vad roligt för dig, det glädjer mig!

Trivs du inte? Gör något annat, prova något nytt för guds skull. Gillade du inte det? Prova något annat eller prova igen.
Första gången jag hoppade bungy sa jag att jag aldrig någonsin gör det igen. 20 min efteråt var jag förbaskat uppe i det där tornet och hoppade ner igen.
Hur jävla dum får man vara?

(Mammor, sluta läs här!)
Gör dumt och gör det igen. Farligt, korkat, fel och kul. Gör gör gör. Lär dig av dina misstag, se tillbaka och skratta. Prova allt du velat prova men inte fått. (Obs! ta hand om dig, menar inte att riskera liv osv)

Tänk om jag ångrar mig?
Du kommer ånga allt du INTE gjorde!

Lev när du är ung.
Gammal kan du bli senare.


Ibland är livet enkelt

Hejsansvejsan!
Har precis kommit hem från jobbet, klockan är nu halv fyra på natten och jag är så trött i benen!

När jag kom till Darwin började jag söka jobb efter fyra dagar, då jag spenderade de första dagarna med att ta upp förlorad tid med Rob.
Sökte två barjob på nätet, då jag inte hade skrivare. Blev dagen efter uppringd från ett av de två som jag verkligen ville jobba på. Hon ville att jag skulle komma in nästkommande dag på en intervju. Såklart gick jag med på det.
Intervjun gick strålande så jag fick komma och provjobba dagen därpå.
Det gick också bra! Så efter det fick jag jobbet!!
Fattiga jag blev överlycklig! Och det är ett finare ställe, med en redtaurangavdelning och en bar/nattklubb avdelning. Jag är självklart i baren. De har ett grymt utbud av öl, närmare bestämt 44 fat! Också mycket cocktails och shots och det är riktigt kul! Det är så roligt att utveckla sig ifrån att ha jobbat i pub tidigare.

Iallafall, jag trivs super på jobbet! Alla är underbara och väldigt vänliga, men så är jag ju i Australien så det är inte så konstigt. Känns bra att ha hamnat där!


Sen har vi också tagit det stora steget att hitta oss ett eget ställe att bo, nämligen en lägenhet mitt i stan på fjärde våningen. Och från balkongen kan man se solnedgången och havet!
Det är så sjukt skönt att slippa att bo på ett hostel, fullt med folk överallt och man har bara ett rum för sig självt och delar både toalett och kök.
Så vi trivs verkligen!

Nu har Robbie åkt iväg för jobbet och jag vet inte när jag får se honom igen. Han åkte ut med ett litet plan (fyra säten, bara han och piloten) till en ö precis utanför Darwin. Han har inte fått reda på hur länge de behöver honom där men jag hoppas att han kommer hem snart! Fast å andra sidan vore det bättre om han stannade länge då han får grym lön!

Nej nu är det läggdags för trötta mig. Imorgon är jag ledig men jag läste i tidningen att det möjligtvis skulle komma en cyklon hit imorgon.. Så får se vad jag (kan) hitta på!

Hoppas ni alla har det bra i kylan! Saknar er. Puss och kramar


Så skönt att vara tillbaka!!

Hej alla mina få läsare!
En liten update:
Är framme och mår helt underbart!
Att resa långt och ensam är inte alls kul och väldigt påfrestande men kom fram safe & sound!
Eftersom jag har helt omöjligt att somna på flygplan och inte ville sova på flygplatserna så blev det inte mycket sömn alls. Dock hade jag den turen att sista, och kortaste flyget från Singapore till Darwin inte alls var fullsatt. Jag fick nämligen tre säten helt själv, så la mig över dem och kunde sova i några timmar.
När jag väl landade i Darwin bubblade nervositeten upp, och när jag kom fram till Border and Custom Security dunkade mitt hjärta så sjukt. Var så rädd att de skulle ta mig åt sidan och in i ett intervjurum pga mitt andraårs visum. Men allt gick bra och när jag hade hämtat mina väskor sprang jag rakt in i min älskade pojkväns armar. Då kändes allt genast så mycket bättre och lättare. Hade kommit in utan problem :)

Darwin är varmt som vanligt, runt 30-35 varje dag med en jävlig luftfuktighet på över 80%. Men skönare än kalla Sverige..

Så eftersom vi stannar här i några veckor pga att Robbie fått jobb i en gruva så ska jag försöka hitta mig ett jobb nästa vecka. Annars blir jag nog rastlös och helt ensam då han flyger iväg en eller tre veckor i taget!

Nu ska vi iväg och sola och bada!
Ha det bra Sverige så ses vi inte snart igen! Puss & kram


RSS 2.0