fullkomligt alskar denna bilden!

Idag ar det sjukt varmt. Tillochmed innomhus..
Jag skulle borja jobba 08 imorse, glomde stalla klockan. Vaknade 07.55. Bara upp fort som satan och ge bebis frulle. Slutar kl 12 sa har inte sa langt pass, synd man inte kan va ute idag da, pga varmen.
Men kanske kan hoppa i poolen lite senare ikvall ;)

Mar inte battre idag... och Jake spydde bara sadar forut sa nu ar jag mer radd for att det ar magsjuka eller natt...

Nej maste hinna gora frukost till mig sjalv innan Jake vaknar igen!
PussPuss




Oh forgot to tell you...

Jag har invigt biografen! (såg Tower Heist)
Och krokodilparken som ligger typ 5 min drive från mig.
Har hängt runt med några holländare i några dagar så vi har hittat på en del.
Eftersom mina två trogna svenskar Emelie och Linnea tillfälligt lämnat Darwin och dissat mig här! Haha.

Iallafall, croc parken va kul, såg massa olika djur! Och självklart krokodiler..
Höll i en bebi krockis där också :)
Bilderna ligger på Facebook så jag är lat och orkar inte lägga på bloggen!

Mår sjukt dåligt nu så jag hoppas galet på att jag inte fått magsjuka eller något..

Puss och kram mina svenska vänner!


Update från sängen!

Idag hade jag en cranky bebis. Och en lagomt bra dag.. Så nu när mitt skift är över blir det att ligga i sängen hela kvällen. Vi ska också beställa pizza ikväll, det blir min första. Intressant att se hur de smakar!

Jag har också hittat en död ödla på mitt rum bakom soffan. Helt torr och stel.. Vågar inte flytta på den så den ligger kvar... Dom är söta när de lever men inte stela döda.


GOD JUL allihopa!

Idag ar det Julafton for oss har, igar var det "svensk-julafton".
Jag och Linnea firade lite jul igar. Var pa affaren och letade och letade efter pepparkakor och julgodis men icke.. vi fick kopa lite choklad och notter, fanns inget svenskt alls.
Och eftersom vi da oppnar vara julklappar den 24 sa tankte familjen att vi skulle gora det. Sa vi hade julklappsutdelning igar och bygga-ihop-jakes-presenter-verkstad. Satan va mycket leksaker han far!

Sen gick jag och Linnea en promenad pa min gata, for de finns massor med hus som pyntar utsidan av huset/tradgarden GALET mycket! Sa det var tomtar och ljus och allt mojligt! Jag tog massa kort ofc.
Sen la vi oss och at godis och kollade pa kalle anka pa dvd. lite juligt iallafall!

Senare idag ska vi ata massor med mat. Ska bli kul att fa prova pa det engelska/australienska julbordet faktiskt!
Efter det ska jag nog traffa nagra som jag traffade i fredags nar vi var ute. Det var btw sjukt roligt.
Skont att man kan ha en crazy night out for man kanner ingen alls har sa man behover inte bry sig sa mycket, bara ha kuul och dansa pa pelare osv!

HA EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT AR ALLESAMMANS.
Kramar fran heta australien.

Allt i all-inlagg!

Lagade svensk mat till dem igar, det blev mos och kottbullar och graddsas! De har ingen lingonsylt eller lingon what so ever har! Men det gick hem, de at det iallafall! Far se vad jag ska bjuda pa nasta gang..
Jag tankte ga pa bio nagon dag har ocksa, men det ar sa dyrt! Synd de inte har nan bioklubb man kan ga med i... hehehe.

De borjar snacka pa att det kommer en Cyclone hit over jul. Mamman va och handlade massor med mat, blojor och bebimat sa vi skulle klara oss. da blev jag lite fundersam pa vad det innebar.
Sa googlade jag pa det och sa ar det synonym for hurricane?! wtf tankte jag, vi kommer do. Vi far val se, lite spannande ocksa om det skulle handa! Om alla vi och huset skulle klara det da saklart.

Idag korde jag ett riktigt hart traningspass pa deras spring-maskin. Lopband? Fick satta ac:n pa jattekallt i rummet sa jag inte skulle do.. Sen hoppade jag direkt i poolen och svalkade, skooont var det!
Kopte mig en luftmadrass till poolen igar nar jag julshoppade. Maste ha natt att flyta runt pa i poolen for man kan inte ligga utanfor pa marken for marken ar stekhet. Och i graset finns det fullt med sma sma odlor. Sa en Air Mat va det basta mojliga och det va SJUKT NICE att ligga pa den och flyta runt, good thing to buy!

Imorgon kommer linnea till Darwin pa en snabbvisit i nagra dagar, far se om vi kan traffas. Hon ar tydligen magsjuk sa det vill jag inte bli smittad av! Men vi har ju inte setts pa ett par manader och vi ar ju faktiskt i samma stad!

Ps. Det har med att kora pa vanster sida va PIECE OF CAKE. (Har bara kort tva ganger dock men ingen skada skedd... an. )

Kom hit och halsa pa vetja, det ar hett men UNDERBART!
PUSS OCH KRAM.

Fredagkvall i det norra territoriumet

Hej dar!
Har jobbat de senaste tva dagarna, men nu har jag tagit helg! ar ledig fram till pa tisdag.
Just nu ar det fredagkvall och klockan ar 22.. Har skypeat de senaste timmarna med lite olika underbara manniskor och druckit lite vin. Nu ar jag trott som en gris sa tankte sova, min dygnsrytm ar inte perfekt an, vaknar valdigt tidigt och blir trott och somnar tidigt.

Idag har jag hangt vid poolen innan jag skulle jobba. forsokte sola lite men brande mig bara... solen ar for stark! eller sa ar min hud for svag... men hade iallafall spf 30 men ar kraft-rod anda. hejja mig.
sen gick jag pa en walk med Jake, till lekpark och till affaren. och imorgon vill familjen ha mina svanska kottbullar.. vad ska jag servera till det ?! typisk svenskt. Och nar jag tanker efter, vad ar svensk mat? vi snor ju bara av alla andra lander... Ska ju introducera dem till den svenska matkulturen, men vet inte alls vad jag ska laga. Give me some tips!

Kopte ett par flipflops med australienska flaggan pa idag, borjar kanna mig som hemma har!
Puss a kram! vissa av er saknar jag en del nu! en stor del.

Jag lever i en bastu right now..

Hej hej allihopa!
Jag skrev ett langt och bra inlagg inatt pa mobilen och skulle publicera det men da funkade inte mitt internet i mobilen... inte nu heller.
Det ar valdigt daligt internet har generellt tror jag, de ar inte sa utvecklade i darwin haha!
Imorse sa vaknade jag med ont i halsen... kul att bli sjuk tankte jag, men tog en kopp te (som de dricker har heeela tiden, de ar engelskman....) sa kandes det battre sen.
Invigde poolen ocksa! Det var riktigt nice, dock sag jag mitt forsta vilda djur!! i ett trad precis vid poolen satt det en odla. Sa jag tog tag i kameran och skyndade mig fram till den, men den klattrade snabbt upp i tradet...
Sen akte jag och Emelie till Darwin City, som inte ar mycket att se egentligen. Jag kollade i lite affarer medans hon klippte sig sen akte vi till stranden och badade. Vi badade i vattnet men det var insparrat med nat sa vi dog inte av krockodiler eller livsfarliga maneter. Skont anda. Dock var vattnet inte sa avsvalkande cuz its ljummet. eller valdigt varmt faktiskt. Allting ar som en bastu och det ar bara att vanja sig vid att alltid vara kletig och svettig. Tur bara att alla andra ar det ocksa sa det inte bara ar jag!

Jag ska ta och lagga over lite bilder pa ett usb och fixa upp, men jag ar sa lat. Kanske imorgon om jag inte jobbar hela dagen..

Ska ocksa papeka att Australiensk tv suger. det ar breaks all the time..
Nu borjar det bli morkt har, sa ska prova pa en kvallsprommenad!
Puss a kram!

Update fran en svettig tjej i ett VARMT land

Har sitter jag i ett helt frammande land. Jag har tagit mig hit helt sjalv och jag har inga saker. Imorgon borjar jag att jobba lite smatt och hoppas att jag kan vanda ratt dygnet sa jag kan sova pa natterna och va vaken pa dagarna, och inte tvartom.

Ar genomsvettig hela tiden pga varmen och kanner mig allmant acklig. Har inga egna klader och inget smink.
Kanske later lite bitter men det ar jag inte, jag ar valdigt glad att jag antligen har hamnat har.
Ser fram emot att lara kanna mig sjalv, nytt folk, nytt land, och ge mina narmsta dar hemma en paus fran mig.
Jag har som mal att nar jag kommer hem sa kommer jag att vara en ny, forbattrad, smalare, brunare och helt enkelt battre Louise! sounds good huh?
Det jag saknar med Sverige redan ar: Manniskorna jag alskar, det rena vattnet och min underbara sang.
Men vart att vara utan for att leva Aussielife nagra manader!
Puss o kram!

Antligen framme

Nu sitter jag i Australien, i mitt nya "hem". Har hunnit sova, gatt strandpromenad och duschat sen jag kom fram. Resan gick relativt bra, jag overtraffade mig sjalv nar jag klarade det al by my self.
Heathrow var hur stort som helst och jag hade fyra timmars ingenting-att-gora-tid.. kopte mat som smakadee bla och kollade pa TBBT typ hela tiden. Sen var det dags att hitta nasta flyg som skulle ta mig till Singapore. Typ varldens storsta flygplan var det, yes it was. Fick tyvar sitta i mitten, mellan en tant och en gubbe. Efter ett tag borjade gubben lukta sa himla ackligt.. jobbigt lage for mig.
Fick flygplansmat som inte alls var god men det va ingen surprise direkt, och hade massor med nya filmer man kunde se. Hade dock sett alla redan typ men det va inte heller nagon nyhet.
Nar jag kom till Singapore hade jag ingen aning omvad jag skulle gora. hade inget boarding pass eller visste vart jag skulle. De kunde dock gora goda toasts pa flygplaten!! men vattnet i singapore smakar mooogel :(

Nar jag val visste vart jag skulle sa var det mera vantan.. och vantan.. sen gick vi pa planet och jag var bade nervos och exiting att komma fram. Trott pa att resa nu! Sen rullade planet ivag till startstrackan, och en flygvardinna hade en liten fight med en passagerare som vagrade att lagga sitt handbaggage under satet framfor eller over huvudet. Sa hon sa till henne 6-7 ganger att om hon inte la vaskan dar sa var vi tvungna att aka tillbaka till gaten och slappa av henne. Hon fortsatte att vagra och flygvardinnan kontaktade piloten som bestamnde att vi aker tillbaka till gaten och slanger ut henne.. Da angrade hon sig men da var det forsent. och hon hade inga pengar att kopa ny biljett for men det kunde hon ha tankt pa lite tidigare da hon blev varnad.
Sa vi akte till gaten och hon fick ga ur planet, dock med lite motstand. Och tack vare henne sa blev varan resa forsenad med en och en halv timme.

Nar jag val kom fram till Darwin sa var jag sa nervos for att traffa mamman, hon hade vantat pa flygplatsen laange. Sa jag satte mig och vantade pa att mitt baggage skulle komma pa rullbandet. Alla andra tog sina vaskor och stallde sig i kon. kon blev kortare och kortare och inga fler manniskor hamtade sina vaskor. Det lag tre-fyra vaskor kvar pa bandet men ingen tillhorde mig..... Sa mitt baggage is goooone. Sa nu har jag inga grejer, forutom min dator och min kamera och lite smatt och gott jag hade i handbaggaget.

Och det var min resa till Australien. Nu sitter jag har i datarummet och har lanade klader pa mig. De ar valdigt hjalpsamma med att jag inte har nagra grejer och jag kanner mig halv.
Lite svart att kanna sig hemma nar man inte ager nagonting. Men far hoppas att vaskan dyker upp i morgon!! Och bilder fran resan har jag i mobilen men fixar in dom pa min dator nar jag har tid och internet pa den.
Puss och Kram. Saknar er redan dar hemma men detta ar lite haftigare!

Hur blev det såhär mycket?

Min resväska går inte igen. Jag som skulle ha lite saker med mig! Men tar man lite av allt som behövs så blir det MYCKET! Kommer inte använda allt ändå antagligen..


RSS 2.0